Zonnepanelen voor bedrijven

3 Minuten Gepost op:


Duurzame energie met zonnepanelen voor bedrijven

Het investeren in zonnepanelen heeft vele voordelen. Het eerste grote pluspunt is dat je met het zelf opwekken van energie op de langere termijn fors bespaart op je energierekening. Een andere grote pre is dat het een zeer duurzame manier van energie opwekken is. De uitstoot van koolstofdioxide van deze vorm van energie is tot maar liefst 30 maal lager dan energie die is opgewekt door middel van gas of kolen. Ik schrijf over welke verdere voordelen het plaatsen van zonnepanelen oplevert en ik leg je uit welke financiële regelingen er zijn voor het plaatsen van zonnepanelen voor bedrijven.


Zonnepanelen voor bedrijven: Waar moet je op letten?

Veel bedrijven beschikken over een dak dat zeer geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. In sommige gevallen is het dak echter te licht om een zonnepaneelconstructie te kunnen dragen. Daarom is het raadzaam om, wanneer je je bedrijf wilt laten overgaan op zonne-energie, een professional in te schakelen om het dak te laten controleren. Is het dak geschikt bevonden? Mooi! Dan kun je beginnen met de aanleg en profiteren van overige voordelen. De aanschaf van de panelen is prijzig, maar deze kosten verdien je op termijn eenvoudig terug. Zonnepanelen gaan erg lang mee. Er zijn geen mechanische onderdelen die defect kunnen gaan en er is geen sprake van slijtage. Een zonnepaneel kan ongeveer 25 jaar mee, zonder te hoeven worden vervangen. Ook zijn er vrijwel geen onderhoudskosten. Je kunt de panelen enkele malen per jaar laten controleren op eventuele beschadigingen of vuil, maar dit is de duurte niet. Zonnepanelen voor bedrijven leveren ook nog eens een belastingvoordeel op. Ook kun je bij jouw eigen gemeente informeren op welke subsidies je aanspraak kunt maken bij het kopen of het laten plaatsen van de panelen.


De financiële voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil de ontwikkeling van duurzame energie in ons land stimuleren. Om dit te bewerkstelligen, heeft het ministerie de Stimuleringsregeling Duurzame Energie in het leven geroepen. Hiermee kunnen ondernemers een financieel voordeel behalen, wanneer zij overgaan op duurzame energie. Informeer wel naar de voorwaarden om in aanmerking te komen. Voor kleine en middelgrote bedrijven zijn er drie belastingregelingen die het aanschaffen van zonnepanelen financieel interessanter kunnen maken. Dit zijn EIA (Energie-investeringsaftrek), de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en de VAMIL (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Voor vragen en meer informatie over de mogelijkheden, kun je advies inwinnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Duurzaamheid is een mooi streven en met zonnepanelen voor bedrijven kun je een stap in de goede richting zetten.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnenpanelen, kijk dan eens op De Solar Store.

• Tags: • 443 Woorden

Over ons

Blog over duurzame energietoepassingen De discussie in de maatschappij over het gebruik van fossiele brandstoffen en de invloed daarop op de klimaatveranderingen is volop bezig. Vast staat dat we de jaren, waarin er genoeg fossiele brandstoffen voorradig waren en we dit onbeperkt konden delven voorbij zijn. We moeten nu ook goed nadenken over het gebruik van duurzame energietoepassingen. Gelukkig zijn we reeds op de goede weg en komen er steeds meer duurzame energietoepassingen. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal huishoudens dat zonnepanelen laat installeren en boeren die windmolens op hun grondgebied zetten en daardoor zelfvoorzienend worden. We hebben nog een hele lange weg te gaan, maar met alle ontwikkelingen gaan we de goede kant op. Blijf daarom bij met de laatste ontwikkelingen op mijn blog!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Zonnepanelen voor bedrijven
31 januari 2018